De ce sa te promovezi prin Google Ads

In prezent, exista nenumarate metode de promovare pentru afaceri – de la cele traditionale, precum spoturi TV sau bannere stradale, pana la cele online, asa cum e promovarea Google Ads, sau care implica creatorii de continut.


Dar in era internetului, mai mult ca niciodata, afacerea ta trebuie sa fie acolo unde sunt clientii tai. Sa fii prezent online cu un site, un profil de social de media, este crucial. Iar ca sa fii prezent aici, de cele mai multe ori, ai nevoie sa te promovezi. Fara promovare in mediul online, afacerea va creste intr-un mod lent sau poate nu va crestere deloc.

Ce este promovarea online 

Promovare online = publicitate online = marketing online = marketing digital = marketing pe internet. Toti acesti termeni sunt sinonimi. 

Promovarea online face referire la metodele prin care ajungi la potentialii clienti, prin intermediul internetului.  

Promovarea online ar trebui privita ca un instrument prin care poti ajunge la un public tinta mult mai larg si relevant decat ar putea s-o faca promovarea prin metode traditionale. Si e si mult mai accesibila. 

Platformele care te ajuta sa faci promovare online pot fi accesate in orice moment si din orice loc. Nu mai este nevoie sa te promovezi pe un bulevard cu mult trafic pentru a-ti promova afacerea sau sa faci o la radio.

Acum poti sa o faci mult mai simplu, prin intermediul mai multor platforme, precum: Google Ads, Facebook Ads sau Tik Tok Ads.

Promovarea online prin Google Ads

Campaniile de Google Ads te pot face vizibil pentru un utilizator care este in procesul de cautare a unor produse sau servicii asemanatoare cu cele detinute de tine.

Prin intermediul platformei poti creste numarul de vizitatori pe site, numarul de comenzi, valoarea comenzilor sau orice reprezinta pentru tine o conversie. Astfel vei investi bugetul de marketing in atragerea de clienti relevanti, rezultate pe care le poti masura.

Motive pentru care sa te promovezi prin Google Ads

  1. Ajungi cei interesati de produsele sau serviciile tale

Sa presupunem ca afacerea ta se adreseaza persoanelor care au nevoie de reparatii pentru masina de spalat. Pentru a gasi un service care sa le repare masina de spalat, potentiali clienti fac o cautare pe Google. Acesta este momentul in care, prin intermediul Google Ads, un anunt despre afacerea ta va aparea in topul listei lor de rezultate. 

  1. Promovarea functioneaza 24/7 

O reclama platita va rula non-stop, daca asta iti doresti, si, indiferent de ora la care cineva cauta termenii alesi de tine, anuntul tau va aparea in cautari. La fel de simplu poti limita afisarea reclamelor la cateva ore pe zi, ca sa corespunda programului tau de lucru. 

  1. Poti masura eficienta campaniilor

Exista instrumente care te ajuta sa vezi ce fac utlizatori pe site-ul tau si astfel sa faci ajustari in consecinta. Indicatorii de performanta la care ar trebui sa acorzi atentie sunt: click-urile, afisarile, rata de conversie, costul, timpul de stat pe site etc.

In acest fel poti analiza performanta campaniilor si poti determina motivul sau motivele pentru care o campanie nu a adus rezultatele asteptate.

  1. Poti calcula cu usurinta randamentul financiar

Partea buna e ca promovandu-te prin Google Ads platesti doar atunci cand anuntul tau inregistreaza click-uri. Pentru un minim de randament al investitiei, este nevoie totusi de timp si rabdare pentru a trage concluzii in privinta performantei campaniilor.

De ce sa  alegi o agentie de marketing online pentru promovarea prin Google Ads

O agentie de marketing online te poate ajuta sa te promovezi eficient in mediul online. Iata cateva motive pentru care ar fi bine sa colaborezi cu o agentie de marketing! 

Iti prezinta interesul de cautare relevant pentru afacere

Inainte de a incepe orice fel de promovare online, trebuie sa stii care este interesul din piata pentru nisa ta, sezonalitatea, zonele georgrafice care prezinta mai mult interes, astfel incat sa stii unde sa-ti canalizezi eforturile. O agentie de marketing iti prezinta aceste informatii pentru a te ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru afacerea ta.

Iti prezinta bugetul minim necesar pentru a-ti atinge anumite obiective

In urma analizei interesului de cautare si a potentialului pietei, o agentie de marketing iti sugereaza un buget necesar pentru a face performanta si a-ti indeplini obiectivele.

Te ajuta sa-ti urmaresti corect conversiile

Acest aspect sta la baza cresterii afacerii. In cazul in care nu-ti urmaresti corect conversiile, optimizarea campaniilor va fi una eronata si nu vei inregistra rezultatele dorite. O agentie de marketing online iti seteaza un tracking corect, asa incat sa urmaresti corect conversiile si sa le optimizezi.  

Are experienta in domeniu

O activitate indelungata reflecta si un nivel de cunostinte, iar colaborand cu o agentie de marketing online vei avea acces la ele. Chiar inainte de a porni campaniile, o agentie iti poate sugera sa faci anumite modificari pe site, astfel incat sa beneficiezi de cele mai bune rezultate.

Are acces direct la specialisti Google

In fiecare trimestru, conturile au parte de o consultanta personalizata din partea specialistilor Google care, impreuna cu specialistii agentiei, pot dezbate strategii pentru ca tu sa beneficiezi de cele mai bune rezultate.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care iti sugeram sa lucrezi cu o agentie de marketing online pentru o promovare eficienta prin Google Ads. Daca vrei sa stii mai multe detalii despre acest tip de promovare sau cat costa o campanie Google Ads, nu ezita sa ne contactezi!