Tipuri de continut – articole SEO

Landing page, Articole blog, Studii de caz, Infografice, Videoclipuri, Articole link building

In era digitala actuala, content marketingul reprezinta o parte importanta a strategiilor online, iar pentru a atinge rezultatele dorite in motoarele de cautare, este necesara dezvoltarea mai multor tipuri de continut si articole SEO.

De la articole de blog care imbogatesc informatia si conecteaza businessul cu audienta, la practici de link building, acest articol abordeaza diversitatea tipurilor de continut necesare pentru o strategie SEO eficienta, adaptata nevoilor si obiectivelor tale.

Landing page

Landing page-urile sau paginile de aterizare sunt principalele pagini de servicii/ produse si furnizeaza informatii importante pentru a converti vizitatorii in clienti.

Acestea trebuie sa raspunda la cateva intrebari cheie, si anume:

Ce este?

Raspunsul trebuie sa apara in titlu sau subtitlu, sustinut de un „call to action” clar.

Ce face pentru mine?

Evidentierea beneficiilor prin caracteristici, testimoniale si integrarea in titlu a celui mai important dintre ele.

Cat timp imi ia?

Indicarea timpului necesar pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Cat ma va costa?

Fii transparent in prezentarea preturilor practicate, iar acolo unde nu exista preturi prestabilite, oferta un interval de preturi sau descriere cum se calculeaza costul total.

Daca nu functioneaza pentru mine?

Garantii, testimoniale si oferte de teste gratuite pentru a aborda aceasta obiectie. Asigura-te ca raspunzi clar si specific la aceste intrebari in fiecare landing page.

Landing page pentru prospecti

Landing page-urile pentru prospecti sunt pagini special concepute pentru a converti vizitatorii in potentiali clienti sau „prospecti”. Aceste pagini sunt create pentru a oferi informatii relevante si convingatoare care sa determine vizitatorii sa intreprinda o anumita actiune, cum ar fi completarea unui formular, descarcarea unui ghid, inregistrarea pentru un webinar sau efectuarea unei achizitii.

Articole SEO blog

Articolele de blog acopera o gama variata de subiecte si pot avea diferite scopuri, cum ar fi informarea, educarea, impartasirea experientelor, divertismentul sau sustinerea unor argumente specifice.

Articolele de blog sunt adesea de actualitate sau evergreen, oferind cititorilor continut nou si relevant.

Scrierea articolelor de blog, pentru a fi relevante din punct de vedere SEO, implica luarea in considerare a mai multor aspecte.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa creezi continut bine optimizat:

  • Identifica cuvinte cheie relevante pentru subiectul tau si integreaza-le natural in continut. Poti face acest lucru folosind Keyword Planner. Cuvintele alese ar trebui sa fie cautate frecvent de catre utilizatori si sa fie strans legate de subiectul articolului tau. De regula, un articol are 1-2 keywords principale, dar in unele cazuri poate avea mai multe. Cuvintele cheie trebuie sa se regaseasca in articol cel putin o data exact in forma in care au fost alese si de cel putin inca 1-2 ori in forme variate.
articole seo, rezultate in Keyword Planner
  • Ofera continut util si de calitate. Google acorda o atentie deosebita experientei utilizatorilor, iar un continut bun prelungeste timpul petrecut pe pagina, ceea ce este un factor pozitiv din punctul de vedere SEO.
  • Foloseste o structura clara pentru articolele tale, inclusiv titluri si subtitluri care sa reflecte ierarhia informatiilor. Acest lucru face ca articolul tau sa fie usor de parcurs si de inteles. Alege un titlu captivant si relevant, in care sa incluzi cuvantul cheie principal. 
  • Adauga linkuri catre alte articole relevante de pe site-ul tau (linkuri interne) si catre surse externe de incredere. Acest lucru poate imbunatati autoritatea paginii tale in ochii motoarelor de cautare.
  • Foloseste imagini si alte elemente multimedia pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Asigura-te ca acestea au descrieri si etichete relevante pentru a imbunatati indexarea lor in motoarele de cautare.
  • Distribuie articolele tale pe platformele de socializare. Social media poate contribui la cresterea vizibilitatii continutului tau si la atragerea unor linkuri de calitate catre site-ul tau.

Studii de caz

Studiile de caz sunt descrieri detaliate ale unei situatii, probleme sau scenarii specifice care implica o organizatie, un individ sau un produs.

Acestea sunt adesea utilizate in domeniile educationale si in mediul de afaceri pentru a ilustra modul in care teoria sau strategii generale sunt aplicate in contexte reale si pentru a evidentia rezultatele obtinute.

Infografice

Infograficele sunt reprezentari vizuale ale informatiilor, care ofera o explicatie grafica si simplificata a valorii unui subiect. Acestea sunt create pentru a facilita intelegerea rapida a unui concept sau a unor date complexe, combinand elemente de design grafic, texte si imagini.

Este important de mentionat ca infograficele nu sunt accesibile de catre crawlerele motoarelor de cautare, motiv pentru care este indicat sa se utilizeze text alternativ (Alt text) atunci cand sunt incarcate online. Astfel, chiar si atunci cand crawlerele nu pot interpreta informatiile vizuale, acestea pot fi intelese si indexate in mod corespunzator.

Infograficele sunt de obicei integrate in continutul scris, cum ar fi bloguri sau studii de caz, pentru a oferi o perspectiva cuprinzatoare asupra subiectului. Aceasta asociere contribuie la optimizarea completa a paginilor web, furnizand atat informatii vizuale, cat si texte care sa fie usor de interpretat de catre motoarele de cautare.

Videoclipuri

Videoclipurile reprezinta o alta forma de continut vizual care nu poate fi accesata direct de catre crawlerele motoarelor de cautare. Prin urmare, este important sa se acorde atentie optimizarii adecvate pentru ca acestea sa fie indexate si sa sprijine obiectivele SEO ale unei pagini web.

Continutul video optimizat pentru canalele respective, adesea completeaza un articol, blog, LP sau alt tip de continut scris optimizat.

Articole SEO pentru link building 

Articolele pentru link building sunt create in scopul obtinerii de legaturi sau backlinkuri catre un anumit site web.

Link building-ul este o practica importanta in cadrul optimizarii pentru motoarele de cautare (SEO), deoarece backlinkurile de calitate pot contribui la cresterea autoritatii si a pozitiei unui site in rezultatele cautarii.

Cuvintele cheie selectate in faza de analiza si documentare, la fel ca in cazul articolelor de blog, trebuie sa se regaseasca in text cel putin o data exact in forma in care au fost alese si de cel putin inca 1-2 ori in forme variate. 

Daca exista mai multe cuvinte cheie, acestea ar fi indicat sa respecte ordinea importantei. Ordinea cuvintelor cheie este importanta, iar cuvantul cheie principal ar trebui sa apara in primele fraze, ideal chiar si in titlu si subtitluri.

Prin explorarea diverselor tipuri de continut: articole SEO, landing page-uri, articole si infografice, videoclipuri si studii de caz, abordarea creativa si variata poate avea un impact semnificativ in atragerea si retinerea atentiei utilizatorilor.

Este necesar sa tii cont de adaptarea continutului la publicul tau tinta si sa integrezi cuvinte cheie relevante pentru a spori vizibilitatea in cautari.